Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować. Wmieszać mąkę. Masę czekoladową wlać do połowy foremek na muffinki.
Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz miąższem z laski wanilii. Masę serową nałożyć na masę czekoladową.
Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.
Wypestkowane wiśnie zasypać cukrem i ugotować. Dodać mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wiśni, szybko wymieszać i zagotować.
Przestudzone muffinki wyjąć z foremek, na talerzyku polać sosem wiśniowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...