ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 242

OPIS ODCINKA

Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać nie wolno, to bez problemu dostaniemy go na bazarku, bowiem wiosną pojawia się w wielu przydomowych ogródkach. A warto po niego sięgnąć, ponieważ jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Można zrobić na nim sos pesto, jak też wyśmienitą zupę, którą Ewa zaprezentuje w programie. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym, podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Eskalopki cielęce

Cielęcina w cieście;-)

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Wróć do listy odcinków