/ Przepisy / Kiszone pomarańcze

Opis przygotowania

Pomarańcze wyszorować i sparzyć. Pokroić w grube plastry i ułożyć w słoiku. Wrzucić przyprawy, wlać przestudzoną solankę i sok z cytrusów . Zamknąć i odstawić na minimum 3-4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 438
Ewa gotuje - odc. nr 438

Po kilku tygodniach w Krakowie Ewa wróci w Beskidy, by ponownie zaprosić...

 

Podobne przepisy

Masło klarowane

Wyśmienite do smażenia!

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Zapiekanka z jajem

Lub jak kto woli jajecznica inaczej...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Wróć do listy przepisów