/ Przepisy / Pasta z czarnych oliwek

Opis przygotowania

Połowę oliwek drobno posiekać, resztę rozdrobnić w blenderze. Wymieszać. Dorzucić drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlać sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i odstawić na 2-3 godziny, by pasta się przegryzła. Podawać do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Kotleciki ziemniaczane

Sznycelki z kartofla;-)

Wróć do listy przepisów