Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...
Udekorowane karmelizowaną cytryną;-)
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...