Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!
Biszkopt przełożony rewelacyjną masą z prażonym słonecznikiem!