/ Przepisy / Schab na ostro

Opis przygotowania

Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić zesty z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.

Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Kurczak z oliwkami

Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Pizza po polsku

Na cieście chlebowym!

Gęsie piersi z kisielem winogronowym

A do tego ryż z rodzynkami...

Wróć do listy przepisów