Wieprzowinę pokroić w dużą kostkę. Zamarynować w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzać smalec. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso i obsmażyć z każdej strony. Zalać piwem i podgrzewać tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzucić posiekaną kapustę kiszoną. Wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić miodem. Dorzucić drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Mięso odkroić od kości, podzielić na kawałki wielkości kęsa. Doprawić solą, pieprzem ...
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...
Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...