/ Przepisy / Oscypek z żurawiną

Opis przygotowania

Serki, mniejsze w całości, największe pokrojone w grube plastry, grillować na mocno rozgrzanym ruszcie przez ok. 2 minuty – z każdej strony (skórka powinna być chrupiąca, środek roztopiony i ciągnący).

Podawać z żurawiną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 494
Ewa gotuje - odc. nr 494

Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...

 

Podobne przepisy

Focaccia z oliwkami

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...

Racuchy a'la Jadzia

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...

Chleb pełnoziarnisty

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...

Otoczaki dunajeckie

Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...

Wróć do listy przepisów