/ Przepisy / Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Masło roztopić w garnku i podsmażyć na nim obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Dodać grzyby – wraz z wodą. Wlać trochę świeżej, zimnej wody. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić suszone śliwki.

Na patelni roztopić masło. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy i przelać do garnka. Wymieszać i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 501
Ewa gotuje - odc. nr 501

W przeddzień Wigilii Bożego Narodzenia krakowski dom Ewy będzie już wysprzątany...

 

Podobne przepisy

Moczka piernikowa

Zupa na słodko;-)

Żurek w kociołku

Na boczku i frankfurterkach;-)

Kiszok

Żur na... kaszance!

Rosół z grysikiem

Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...

Wróć do listy przepisów