Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym roku tak się poukładało, że program „Ewa gotuje” emitowany...
Zupa na żywym ogniu!
Mocno pikantna, z warzywami;-)
Pierwowzór "kuroniówki";-)
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...