/ Przepisy / Vichysoisse

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w plasterki pory. Po chwili smażenia zalać ciepłym rosołem. Przyprawić tymiankiem i majerankiem. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem. Można schłodzić i podawać na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Wróć do listy przepisów