/ Przepisy / Zielony barszcz ukraiński

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki oraz cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek i pokrojony w plastry kawałek pora. Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać pokrojony seler naciowy oraz posiekany szczaw, pokrzywy i czosnek niedźwiedzi. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.

Podawać z przekrojonym na pół jajkiem, śmietaną i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 454
Ewa gotuje - odc. nr 454

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę autorstwa naszych wschodnich sąsiadów...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Wróć do listy przepisów