/ Przepisy / Kiszok

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni i zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Podsmażyć. Zetrzeć jabłko. Wymieszać i przełożyć do gorącego wywaru. Dorzucić namoczone i posiekane grzyby. Wlać wodę, w której się moczyły. Przyprawić majerankiem i gotować do miękkości.

Dolać zakwas na żur. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.

Podawać z gotowanymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Chłodnik z awokado

Na wywarze jarzynowym;-)

Kartoflanka z kiszoną kapustą

Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Wróć do listy przepisów