/ Przepisy / Krążki cebulowe

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski. Posolić. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Zmiksować.

Cebulę pokroić w grube krążki i podzielić na pierścienie. Obtoczyć w mące. Zanurzyć w cieście. Obsypać bułką tartą i usmażyć w mocno rozgrzanym oleju.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Wróć do listy przepisów