Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Niezwykle delikatna wołowina z miodem pitnym!
Z grzybami leśnymi!
Filet z piersi w curry;-)