Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.
Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...
Na miodzie!
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...
Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...