Ziemniaki wyszorować, naciąć w równych odstępach (można wyciąć kliny). Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić na ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po tym czasie w nacięcia włożyć na przemian pokrojony w plastry oscypek i plasterki szynki. Dołożyć igiełki rozmarynu. Zapiekać jeszcze przez 15 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...
Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...
Marynowane w kefirze!